Laat jij jezelf stoppen door de mening, kritiek en oordelen van anderen?


Hoe belangrijk maak jij de mening, kritiek en oordelen van anderen?


Zelf heb ik mij heel erg lang hierdoor laten stoppen. Ik was zelf altijd constant bezig met niet opvallen. Ik had van huis uit meegekregen “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg”.

Ook trok ik de mening van anderen mezelf enorm aan, kon nachten wakker liggen van hun mening, kritiek of oordelen. En het was voor mij een reden om heel veel dingen niet te doen!

Totdat ik kennis maakte met de IPOV Tool vanuit Access Consciousness™. Wat alles wat iemand zegt alleen maar een interessante mening is, een interessant gezichtspunt en niet meer dan dat? Als iets alleen maar een interessant gegeven is, zou je, jezelf dan nog zoveel ervan aantrekken? Zou je jezelf dan nog laten tegenhouden, zou het jou dan nog zo raken?

Voor mij heeft dit inzicht ontzettend veel veranderd. En vooral door de tool toe te passen. Want met deze tool, haal je de lading ervan af. Als iets je nog wel raakt.

Je zegt namelijk in jouw hoofd als iemand kritiek heeft en je merkt dat het je nog raakt. Goh, wat interessant. Dit kun je dan 3 – 20x herhalen of vaker als dat nodig is.

Een voorbeeld hoe je deze tool zou kunnen toepassen:

Wat interessant dat deze persoon dat vindt.
Wat Interessant dat dit mij nog zo raakt.
Wat interessant dat de mening van anderen mij nog zo raakt.
Wat interessant dat wat zij ervan vinden, nog zoveel met mij doet.
Wat interessant dat ik er nog zoveel van vindt, dat zij hier een mening over hebben.
Wat interessant….
Wat interessant…..
Wat interessant….

Net zolang totdat je merkt dat er geen lading meer op zit. Dus dat het jou niet meer raakt, het geen gevoel of emotie meer op roept. En je er zelfs om moet lachen. En je niet snapt waar je jezelf om drukt hebt gemaakt.

En het leuke is, je kunt dit ook op jezelf toepassen. Je kunt ook op alles wat jij van jezelf vindt, of als je merkt dat jezelf nog in oordeel van iets bent, of van andere bent. Deze tool gebruiken op datgene wat jij vindt.

Misschien denk je, waarom zou ik dat doen?

Hoe zou het zijn dat jij niet meer automatisch zou reageren op iets. Dat je bijvoorbeeld heel erg boos wordt, omdat iemand zijn ongezouten mening zegt, en er ervan alles uit flapt. Waar je wellicht later spijt van hebt.

Hoe zou het zijn, als je vanuit een keuze zou kunnen reageren?

Dit betekent niet dat je alles maar over je heen moet laten komen. Het zorgt er alleen voor dat je niet meer automatisch in verzet of reactie gaat. En vanuit een keuze kunt reageren!

Have any Question or Comment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *